• 123

E mafai ona avea mea e teu ai le malosi o le fale photovoltaic ma mea e tatau ona i ai mo aiga i le lumanai

Fa'aosoina e le sini o le carbon neutrality, o le fa'aaogaina o le malosi i le lumana'i o le a fa'atupula'ia atili i le malosi mama.O le malosi o le la, e pei o se malosi mama masani i le olaga i aso taitasi, o le a maua foi le tele o le gauai.Ae ui i lea, o le tuʻuina atu o le malosi o le malosi o le la lava ia e le mautu, ma e fesoʻotaʻi vavalalata ma le malosi o le susulu o le la ma le tau o le aso, lea e manaʻomia ai se seti o mea e teu ai le malosi o le photovoltaic talafeagai e faʻatonutonu ai le malosi.

647cb46a47c31abd961ca21781043d2

Le Loto o le Fale Photovoltaic System

E masani ona fa'apipi'i fa'atasi ma faiga fa'akomepiuta a le fale e tu'uina atu ai le eletise i tagata fa'aoga fale.O le faʻaogaina o le malosi e mafai ona faʻaleleia ai le maualuga o le faʻaogaina e le tagata lava ia o photovoltaics fale, faʻaitiitia le pili o le eletise a le tagata faʻaoga, ma faʻamautinoa le mautu o le faʻaaogaina o le eletise i lalo o tulaga ogaoga o le tau.Mo tagata faʻaoga i nofoaga e maualuga le tau o le eletise, eseesega o tau i luga o le vanu, poʻo laina tuai, e sili atu le taugofie le faʻatauina o mea e teu ai fale, ma o loʻo i ai i tagata faʻaoga le faʻaosofia e faʻatau mea e teu ai fale.

I le taimi nei, o le tele o le malosi o le la o loʻo faʻaaogaina i Saina e naʻo le faʻaogaina o vai.O lo’o fa’atama’itama lava le la e mafai ona tu’uina atu ai le eletise mo le fale atoa, ma o lo’o fa’aaoga pea i atunu’u i fafo, aemaise lava i Europa ma Amerika.

Ona o le maualuga maualuga o le taulaga i atunuu Europa ma Amerika, ma o le fale e masani ona puleaina e fale tutoʻatasi pe semi-tutoatasi, e talafeagai mo le atinaʻeina o fale photovoltaics.E tusa ai ma fuainumera, i le 2021, o le EU's per capita home photovoltaic faʻapipiʻiina le gafatia o le a 355.3 watts i le aiga, o se faʻaopoopoga 40% faʻatusatusa i le 2019.

I le tulaga o le penetration rate, o le gafatia faʻapipiʻiina o fale photovoltaics i Ausetalia, le Iunaite Setete, Siamani ma Iapani e tusa ma le 66.5%, 25.3%, 34.4% ma le 29.5% o le aofaʻi o le faʻapipiʻiina o le photovoltaic gafatia, ae o le vaega o le faʻapipiʻiina o le gafatia photovoltaic. i totonu o aiga i Saina e na o le 4%.Agavale ma taumatau, ma le avanoa tele mo le atinaʻe.

O le totonugalemu o le fale photovoltaic system o meafaigaluega e teu ai le malosi, o le vaega foi lea e sili atu le tau.I le taimi nei, o le tau o maa lithium i Saina e tusa ma le 130 US tala / kWh.Avea se aiga e toafa i Sini o latou matua o loo faigaluega e fai ma faataitaiga, i le manatu o le faaaogaina o le eletise i aso taitasi o le aiga e 22kWh, o le masini e teu ai le malosi o le fale ua faapipiiina o le 7kW photovoltaic parts ma le 13.3kWh energy storage battery.O lona uiga o le na'o le lava o maa e teu ai le malosi mo se masini photovoltaic e tau $1,729.

Ae i nai tausaga ua tuanaʻi, ua pa'ū le tau o mea faigaluega a le la fale e tusa ma le 30% i le 50%, ae o le faʻaleleia ua siitia e tusa ma le 10% i le 20%.O le mea lea e fa'amoemoe e fa'avavevave ai le atina'eina vave o le teuina o le malosi o le photovoltaic a le aiga.

Fa'amoemoega pupula mo le teuina o le malosi o le photovoltaic a le aiga

I le faaopoopo atu i maa e teu ai le malosi, o isi meafaigaluega autu o le photovoltaics ma le eletise e teu ai le eletise, ma e mafai ona vaevaeina faiga e teu ai le malosi o le fale i le fale e teu ai le eletise photovoltaic ma faʻapipiʻiina le fale e teu ai le malosi o le photovoltaic e tusa ai ma auala eseese faʻapipiʻi ma pe latou. e feso'ota'i i le fa'asologa.faiga, faiga e teu ai le malosi o le photovoltaic i le fale, ma le faiga e teu ai le malosi o le photovoltaic.

E masani ona talafeagai mo fale fou photovoltaic, lea e mafai lava ona mautinoa le manaʻomia o le eletise pe a pe a pe.O le taimi nei o le masani masani, ae e le talafeagai mo le faʻaleleia o fale photovoltaic o loʻo iai.O le ituaiga faʻapipiʻi e talafeagai mo aiga photovoltaic o loʻo i ai nei, faʻaliliuina le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le photovoltaic system i totonu o se faiga e teu ai le malosi, o le tau faʻapipiʻi e laʻititi lava, ae o le faʻaogaina o le faʻaogaina e maualalo;le ituaiga off-grid e talafeagai mo nofoaga e leai ni grids, ma e masani lava e manaʻomia le faʻapipiʻiina i le afi afi afi tiso.

Fa'atusa ma maa e teu ai le malosi, fa'aliliu ma fa'aola photovoltaic e na'o le afa o le tau atoa o ma'a.E le gata i lea, e manaʻomia le faʻapipiʻiina o mea e teu ai le malosi o le fale e tagata faʻapipiʻi, ma o le tau faʻapipiʻi e 12% -30%.

E ui lava e sili atu le taugata, o le tele o faiga e teu ai maa e mafai ai foi ona faʻatonuina le faʻatulagaina o le eletise i totonu ma fafo, e le gata e faʻatau atu ai le malosi tele i le eletise, ae o nisi e sili ona lelei mo le tuʻufaʻatasia i totonu o fale eletise.I le taimi nei ua sili atu ona lauiloa taʻavale eletise, o lenei avanoa o le a fesoasoani foi i tagata faʻaoga e faʻasaoina le tele o tau.

I le taimi lava e tasi, o le faʻalagolago tele i punaʻoa mai fafo o le a oʻo atu ai i se faʻalavelave malosi, aemaise lava i le tulaga faigata o le lalolagi i aso nei.O le faʻaaogaina o le malosi o Europa e fai ma faʻataʻitaʻiga, o le kesi faʻalenatura e tusa ma le 25%, ma o le kesi faanatura Europa e matua faʻalagolago lava i oloa faaulufale mai, lea e oʻo atu ai i le manaʻomia vave mo le suiga o le malosi i Europa.

Ua siitia e Siamani le sini o le 100% o malosiaga fa'afouina mai le 2050 i le 2035, ma ausia ai le 80% o le malosi mai le fa'afouina o malosiaga fa'afouina.Na pasia e le Komisi Europa le talosaga a le REPowerEU e faʻateleina sini malosi faʻafouina a le EU mo le 2030, lea o le a faʻateleina ai le 17TWh o le eletise i le tausaga muamua o le fuafuaga photovoltaic fale, ma faʻatupuina le 42TWh o le eletise faaopoopo i le 2025. O fale lautele uma e faʻapipiʻiina i photovoltaics, ma mana'omia O fale fou uma e fa'apipi'iina i luga o fale fa'aata, ma o le fa'atagaga e pulea i totonu o le tolu masina.

Fuafua le gafatia faʻapipiʻiina o ata faʻasalalau tufatufaina e faʻavae i luga o le numera o aiga, mafaufau i le fua o le faʻaogaina o le teuina o le malosi o le aiga e maua ai le numera o le teuina o le malosi o le fale, ma faʻapea le averesi o le gafatia faʻapipiʻi i le aiga e maua ai le gafatia faʻapipiʻiina o le teuina o le malosi o aiga i totonu. le lalolagi ma i maketi eseese.

Faʻapea o le 2025, o le faʻaogaina o le malosi o le teuina o le eletise i le maketi photovoltaic fou o le 20%, o le faʻaogaina o le malosi o le teuina o le malosi i le maketi faʻatau oloa e 5%, ma o le lalolagi e teu ai le malosi o le fale e oʻo atu i le 70GWh, o le maketi e tele. .

aotelega

A'o fa'atuputeleina le taua o le fa'amama eletise mama i le olaga i aso ta'itasi, ua fa'asolosolo malie ona ulufale atu le photovoltaics i le faitau afe o aiga.O le fale photovoltaic energy storage system e le gata e mafai ona fa'amalieina le mana'omia o le eletise i aso ta'itasi o le aiga, ae fa'atau atu fo'i le tele o le eletise i le laina mo tupe maua.Faatasi ai ma le faʻateleina o masini eletise, o lenei faiga e ono avea ma oloa e tatau ona i ai i aiga i le lumanaʻi.


Taimi meli: Aukuso-30-2023